maandag 17 november 2014

Band Aid 30

Sinds vandaag is er een nieuwe versie van het nummer Do They Know It's Christmas? te downloaden. Na Band Aid, Band Aid II en Band Aid 20 is er nu namelijk Band Aid 30. Bob Geldof heeft dertig jaar na het origineel opnieuw een groep artiesten bij elkaar gebracht, ditmaal om geld op te halen voor de bestrijding van ebola. Afgelopen zaterdag is het nummer opgenomen en de clip was gisteravond voor het eerst te zien tijdens de uitzending van de Britse X-Factor.

In de nieuwe versie zijn onder anderen One Direction, Ed Sheeran, Ellie Goulding, Rita Ora, Chris Martin, Bono, Olly Murs en Sam Smith te horen. Wat ik zelf wel bijzonder vind, is dat er ook drie Britse YouTubers zijn gevraagd om mee te werken, namelijk Zoe Sugg (Zoella), haar broer Joe (ThatcherJoe) en Alfie Deyes (PointlessBlog). Bijzonder, omdat dit geen professionele zangers zijn, maar wel leuk en ook heel slim, want hun miljoenen abonnees op YouTube zullen daardoor (nog meer) aangespoord worden om dit doel te steunen!

Ik heb het nummer vanmorgen meteen gekocht op iTunes! Wil jij dat ook? Dat kan hier (of klik hier voor de Google Play versie). Laten we hopen dat het nummer veel gaat opleveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten